Solluna loopbaancoaching werkt aan een betere wereld

Solluna loopbaanbegeleiding werkt aan een betere wereld

foto ayimatou

Solluna loopbaancoaching is bekommerd om het lot van de meest kwetsbare kinderen in het Zuiden. We steunen daarom Plan België in hun strijd tegen armoede, onrecht en ongelijkheid.

Sinds 2014 is Solluna loopbaancoaching Plan Ouder van het 4 jarig meisje Ayimatou. Zij woont met haar familie in Sokode (Togo). Haar vader is landbouwer en moeder doet het huishouden. Ze woont in een bakstenen huis met een metalen dak en een betonnen vloer. Dit gezonde en levenslustige meisje speelt in en rond haar dorp. Binnenkort mag ze naar school.

Op deze manier dragen de klanten van Solluna loopbaancoaching een steentje bij aan de gezondheid, bescherming en opleiding van Ayimatou en hiermee aan haar hele leefgemeenschap.

Op deze pagina kan je in de komende jaren het opgroeien van Ayimatou volgen.

Zelf ook interesse in het Plan ouderschap? Hier vind je alle informatie.

24 oktober 2014
Vandaag kregen we een aangename verrassing in de bus: een eerste brief van Ayimatou, geschreven met de hulp van een vrijwillige medewerker van Plan. We zullen haar nu snel antwoorden.
ayimatou 24_10_2014

 

 

 

 

 

30 september 2015
Ayimatou 5 jaar
Ayimatou is ondertussen vijf jaar en gaat naar de lagere school. Om er te geraken moet ze iets minder dan een half uur stappen. Ze houdt van dans en muziek.

1 april 2016
Ayimatou 6 jaar
Als vrolijke zes jarige meid speelt Ayimatou lekker veel buiten. Ze heeft een oudere, stoere broer. Plan België werkt aan medische voorzieningen voor kinderen, water in het ziekenhuis, het planten van bomen en het voorzien van schoolkids in Sokodé, de omgeving waar Ayimatou woont.

3 juni 2016
Ayimatou schreef ons samen met haar grote zus een lieve brief.
ayimatou brief 3 juni 2016

april 2017
Ayimatou maakte een tekening voor ons en schreef samen met haar grote broer een leuke brief.
brief Ayimatou april 2017

Juni 2017

Ayimatou is verhuisd naar een andere regio in Togo. In de nieuwe woonplaats is Plan niet actief. We maken kennis met ons nieuw Plan Kind: Jules Boco. Hij woont in een dorp in het zuiden van Benin. Plan werkt er aan programma’s voor de emancipatie van vrouwen, meisjes en kinderen en de aanpak van geweld op school.

Oktober 2017

De eerste brief van Jules valt in de bus!