Overgekwalificeerd? Zo weerleg je de bezwaren van recruiters


Wanneer we negativiteit omkeren
naar positieve gedachten,
dan veranderen de omstandigheden
in ons leven.
Michael Bernard Beckwith

Onderzoek zegt: stereotypen kloppen niet
Heel wat recruiters menen dat sollicitanten met te veel kennis en ervaring minder betrokken en productief zullen zijn, en dat ze opstappen wanneer er een betere baan voor hen opduikt. Maar deze stereotypen zijn niet correct. Integendeel: studies tonen aan dat medewerkers die de kwalificaties van de job overstijgen beter presteren, enthousiaster zijn, loyaler en meer bereid om ideeën te delen. Bovendien stijgt de moreel en de prestaties van het hele team. Overgekwalificeerde werknemers zijn snel ingewerkt, zijn gewoon erg goed in hun job en motiveren anderen.

Met deze 9 tips weerleg je de bezwaren van de recruiters

1. Schrap niets uit je CV
Als mensen met hogere kwalificaties solliciteren, vragen ze me of ze hun CV moeten aanpassen. Ze willen dan bepaalde kwalificaties anders formuleren of ervaring schrappen. Maar: zo doe je je kleiner voor dan je werkelijk bent. Vertel de waarheid en laat je kwaliteiten en werkervaring staan.

2. Wat is je werkelijke motivatie?
Maak ik je motivatiebrief duidelijk waarom je solliciteert voor de job of voor het bedrijf. Wat is je persoonlijke motivatie hiervoor? Waarom wil je zo graag die job doen?

3. Wat is je loopbaandoel?
Maak bij het gesprek duidelijk wat jou loopbaandoel is. Waarom heb je voor deze job gesolliciteerd? Leg hiervoor alle redenen uit. Vertel wat jou meerwaarde voor het bedrijf is en hoe je dit in de job wil realiseren.

4. Respecteer je manager
Mogelijks ben je niet alleen hoger gekwalificeerd, maar ben je ook ouder dan je toekomstige manager. Respecteer je manager en zijn plaats in het team. Maak duidelijk dat je het niet voor het zeggen wil hebben.

5. Benadruk je interesse in de job
Laat aan de interviewer duidelijk je interesse en enthousiasme voor de specifieke job zien. Toon aan dat je loyaal bent. Vertel dat je niet van plan bent om verder te solliciteren als je aangenomen bent.

6. Stel reële looneisen
Onderzoek op voorhand wat een realistisch loon is voor de betreffende job. Maak duidelijk dat het helemaal ok is als je een dergelijk loon krijgt. Stel je echter ook niet tevreden met minder.

7. Jouw troeven zijn jouw meerwaarde
Vertel wat jouw troeven zijn juist omwille van je overkwalificatie en wat deze voor het bedrijf of voor het team kunnen betekenen. Verkoop deze als een meerwaarde ten opzichte van de andere kandidaten.

8. Je referenties versterken je verhaal
Geef de recruiter enkele referenties waarbij hij de mening kan vragen van een onafhankelijk persoon. Deze zullen wellicht je kwalificaties bevestigen en je motivatie beamen.

9. Hoe kan jij het team versterken en de prestaties verhogen?

Bedenk op voorhand hoe je met welke kwalificaties en ervaring je het team tot een hoger niveau kan tillen. Vertel dit aan de hand van voorbeelden uit je vorige werkervaring. Zo toon je aan hoe jouw extra kwalificaties het team versterken en hiermee de prestaties verbeteren.

Reacties zijn gesloten.