Loopbaanbegeleiding bij Solluna

Voel jij je thuis in je job en werk jij met hart en ziel?

Of herken jij je in één van deze uitspraken:

 • Omwille van financiële of praktische overwegingen blijf ik op mijn werk zitten, maar ik zou liever willen werken vanuit mijn passie.
 • Ik ben vastgelopen in mijn carrière en vraag me af of dit het nu is.
 • Ik wil ander werk, maar heb geen idee van mijn specifieke vaardigheden of talenten.
 • Er wordt steeds meer van mij gevraagd op het werk zonder iets in return en ik wil op een respectvolle manier “nee” kunnen zeggen.
 • Ik heb de moeilijkheden op het werk reeds besproken met mijn baas, maar het verandert niet en weet niet meer wat te doen.
 • De gedrevenheid om het beste van mezelf te geven, is al een tijd zoek geraakt.
 • Ik weet wat ik op mijn werk wil veranderen, maar ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen.
 • Ik heb al verschillende pogingen ondernomen om iets te veranderen, maar zonder resultaat en wil nu met loopbaanbegeleiding de professionele aanpak die ik nodig heb.

Welkom! Dan ben je hier aan het juiste adres voor loopbaanbegeleiding.

Ik ben Annemie Peeters. Sinds 2006 werk ik als loopbaanbegeleider en jobcoach. In dit werk heb ik met loopbaanbegeleiding honderden mensen begeleid naar meer plezier en zin in hun werk zodat zij kunnen thuis komen in hun job.

Veel van mijn klanten zijn mensen die hun talent willen uitleven in hun werk.
Ze willen het liefst een zinvolle bijdrage leveren aan een product of een dienst. Ze willen zin hebben in werk en zin geven aan werk. Ze willen werken vanuit wat hen bezielt, ze willen werken vanuit hun hart. Zo hopen ze plezier te ervaren in hun werk en willen ze het beste van zichzelf geven. Ze weten dat ze dan balans ervaren en blij en gelukkig zijn in hun job.

Maar om hier te geraken, loop je mogelijks tegen één van onderstaande struikelblokken aan:

 • Je wil ander werk, maar hebt geen idee wat jouw specifieke vaardigheden of talenten zijn.
 • Je bent als je thuis komt van je werk moe, maar weet niet wat je moe maakt en waarvan je energie krijgt.
 • Je doet al een tijd dezelfde job, maar je weet niet zo goed welk werk bij jou echt past, van welk werk je gelukkig wordt.
 • Je voert je werk uit, maar de gedrevenheid om het beste van jezelf te geven, is ondertussen zoek geraakt.
 • Je hebt al verschillende keren met je baas gesproken over je moeilijkheden op het werk, maar het verandert niet en weet niet meer wat te doen.
 • Je hebt ideeën over de toekomst van je loopbaan, maar weet niet hoe je deze kan realiseren.
 • Je hebt veel verschillende interesses, maar weet niet wat kiezen om de balans in je leven te behouden.

Weet je… ons werk is een belangrijk deel van ons leven. Ongeveer één derde van onze tijd spenderen we op het werk.

Hoe wil jij die tijd beleven?

Ik help met loopbaanbegeleiding alle mensen met loopbaanvragen om hun uniek talent en passie te ontdekken, zodat ze dit kunnen inzetten in hun huidige job of in een nieuwe uitdaging, en zo thuis komen in hun droomjob.

Ik schrijf hiervoor gratis talentsleutels. Schrijf je hiervoor in via het aanmeldformulier en ontvang de talentsleutels tweemaandelijks rechtstreeks in je inbox.

Wil jij graag via loopbaanbegeleiding werk maken van jouw droomjob? Dan kijk ik uit naar jouw verhaal.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek! Wil jij thuis komen in je job en met hart en ziel werken?

Aarzel niet en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek voor loopbaanbegeleiding waarin we bespreken wat ik voor jou kan betekenen. We bespreken samen je situatie en bepalen welk aanbod bij je past. Stuur een mail naar annemie@solluna.be of bel me op 0495 43 47 15 en vertel me wat je in je werk of loopbaan wil veranderen.

Van harte welkom!

Annemie

Wat is loopbaanbegeleiding?

Als loopbaanbegeleider begeleid ik werknemers en zelfstandigen in hun zoekproces. We gaan samen tijdens de loopbaanbegeleiding aan de slag met jouw loopbaanvragen. We bepalen het doel van de coaching, stellen een persoonlijk ontwikkelingsplan op, gaan over tot actie zodat jij je loopbaan zelf in handen neemt.

Hoe verloopt het traject?

We hebben eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan volgen coaching gesprekken van 1 tot 2 uur. Tussendoor maak je opdrachten en ga je aan de slag met de besproken items. Elk traject wordt hierbij afgestemd op jou persoonlijke en specifieke loopbaanvraag.

Wat kost het?

Je kan gebruik maken van de loopbaancheques van de VDAB waardoor je zelf 80€ betaalt voor 8 uur loopbaanbegeleiding. De overheid subsidieert de rest van het traject. Dit zowel voor werknemers als werkgevers. Het is wel zo dat de werknemer steeds zelf de loopbaancheque voor loopbaanbegeleiding moet aanvragen.

Hoe omgaan met nieuwe uitdagingen in je loopbaan?

De huidige arbeidsmarkt vraagt flexibiliteit, innovatief zijn, proactiviteit en zelfsturing. Tegelijk willen we zelf uitdaging, blijven groeien, doen wat we graag doen en zinvol werken. In loopbaanbegeleiding zoeken we uit hoe we kunnen omgaan met de nieuwe uitdagingen op de arbeidsmarkt én tegelijk vat hebben op onze eigen professionele groei. Hoe beter deze match, hoe gelukkiger je bent in je loopbaan. Bovendien roepen de voortdurende veranderingen waar je zelf niet om vraagt, vaak weerstand op. Hoe ga je hiermee om? Waar sta jij en waar wil je naartoe? Hoe zie jij je ontwikkeling en hoe past dit in je bedrijf? Met loopbaanbegeleiding creëren we een klimaat waar ruimte is om te onderzoeken, te experimenteren en te leren. Dit zijn cruciale voorwaarden om gezond om te gaan met verandering en stappen te zetten in de richting van het doel dat jij je gesteld hebt.

Hoe balanceren op de koord van het leven?

We zoeken allemaal een balans tussen werk en privé. Hierbij moeten we onszelf voortdurend managen: onze beschikbaarheid voor het bedrijf in goede banen leiden, voldoende tijd nemen voor familie, onze hobby’s, rust. Door ons drukke leven, kunnen we het contact met onszelf verliezen wat het risico op een burn-out verhoogt. Met loopbaanbegeleiding nemen we niet alleen je loopbaan, maar ook de balans tussen werk en privé onder handen. Want ook dat draagt bij tot gelukkige werknemers.

Hoe draagt loopbaanbegeleiding bij tot levensgeluk?

“De beste manier om je toekomst te voorspellen is haar zelf te creëren.” Deze uitspraak van Stephen R. Covey staat op ons persoonlijk ontwikkelingsplan omdat het nauw aansluit bij onze visie op loopbaanbegeleiding: professioneel en persoonlijk succes is gebaseerd op het idee dat we de omstandigheden niet zelf kunnen kiezen, maar wel onze reactie er op. Hierbij zijn we ervan overtuigd dat, door naar onszelf te kijken en onszelf via loopbaanbegeleiding te ontwikkelen tot gelukkige mensen, dit een positieve invloed heeft op onze omgeving. Zo wordt de frustratie over wat we zelf niet kunnen veranderen, omgevormd naar positieve oplossingen zodat dit uitstraalt en anderen inspireert om ook het beste uit zichzelf naar boven te halen. Proactief stil staan bij onze waarden, onze talenten, onze passies en bij de mogelijkheden op de arbeidsmarkt is zelf je verantwoordelijkheid voor je levensgeluk in handen nemen. Hiermee zetten we door loopbaanbegeleiding een eerste stap naar een geplande en succesvolle loopbaan.

Wil je gelukkig zijn in jouw werk en met hart en ziel thuis komen in je job? Schrijf je dan hier onder meteen in voor de gratis e-cursus en ontdek welk werk op je lijf geschreven is.

Heb je de e-cursus helemaal doorlopen en wil je met de resultaten meteen aan de slag? Meld je via annemie@solluna.be aan of bel me meteen op 0495 43 47 15 voor een gratis kennismakingsgesprek voor loopbaanbegeleiding.