kmo portefeuille

Verbeter de kwaliteit van uw diensten door gebruik te maken van de subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid.

Wat is de KMO portefeuille?

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je als ondernemer financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf, het uitschrijven van een businessplan, het aanscherpen van je leiderschaps- en coachvaardigheden.

Solluna is erkend dienstenleverancier van de KMO Portefeuille  met erkenningsnummer DV.O218683.

De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Het is zeer eenvoudig om je aan te melden en een subsidieverzoek in te dienen.

Voor wie?

Je bedrijf komt in aanmerking voor subsidie indien:

  • je onderneming is een KMO of je beoefent een vrij beroep
  • je onderneming heeft een aanvaardbare rechtsvorm
  • je vestiging ligt in het Vlaams Gewest
  • je bent actief in de privé sector
  • je hebt een aanvaardbare hoofdactiviteit

Hoeveel bedraagt de subsidie?

  • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 40 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 10.000 euro steun per jaar.
  • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 15.000 euro steun per jaar.

Een kleine onderneming is een onderneming met minder dan 50 VTE’s (voltijdsequivalent), OF heeft een omzet van <= 10.000.000€, OF heeft een balanstotaal van <= 10.000.000€.

Een middelgrote onderneming is een onderneming met minder dan 250 VTE’s (voltijdsequivalent), OF heeft een omzet van <= 50.000.000€, OF heeft een balanstotaal van <= 43.000.000€.

Meer informatie vind je op http://www.kmo-portefeuille.be

Kom je in aanmerking? Maak dan zeker gebruik van deze subsidiëring, en werk zo mee aan de verbetering van de kwaliteit en competentie van jezelf en/of jouw medewerkers!